Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense basisschool gaat van het gas af

Geplaatst opdonderdag 15 november 2018 - 11:12

Basisschool De Horizon in Heerlen gaat van het gas af. Het is de enige Limburgse school die meedoet aan een proef van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De school krijgt 350.000 euro subsidie om het gebouw te renoveren en aardgasvrij te maken. In totaal doen elf scholen mee aan de renovatieplannen, zo schrijft minister Kajsa Ollongren aan de Tweede Kamer.

Frisse lucht
Het project moet helpen om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Ook moet het voor frisse lucht zorgen in de scholen want in veel gebouwen is de temperatuur te hoog en is er slechte ventilatie.

Happy few
Er hadden zich 92 scholen gemeld uit 72 gemeenten. Bij de keuze keek het ministerie naar de kwaliteit van de plannen, spreiding over het land en de planning van de verbouwing.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen