Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense arts mag geen patiënten meer behandelen

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 6:05

Een arts in Heerlen mag geen patiënten meer behandelen en ook geen medicijnen meer voorschrijven.

Dat heeft het College van Medisch Toezicht bepaald. De arts moet ook psychotherapie volgen en minstens twee jaar meewerken aan regelmatige alcoholcontroles.

Incidenten
De man was in 2014 betrokken bij meerdere incidenten. Hij gaf later toe sinds 2011 te kampen met een alcoholverslaving en te lijden aan depressies en stemmingsstoornissen.

Stress
In september van dat jaar heeft hij zich als huisarts laten uitschrijven (maar niet als arts) omdat patiëntenzorg hem te veel stress opleverde.

In De Limburger van vrijdag meer details over deze zaak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Arts en verpleegkundige op vingers getikt na dood patiënte
Onderzoek door inspectie naar ‘nep-arts’ in Heel
Arts Orbis voor rechter na dood kind
Alle borstkankerzorg naar Geleen, artsen Atrium boos
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen