Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlense advocaat Graus uit ambt gezet

Geplaatst opzaterdag 16 juli 2016 - 6:05

Advocaat Pascal Graus uit Heerlen is deze week definitief uit zijn ambt gezet, nadat hij al verschillende keren eerder door de tuchtrechter is geschorst.

De maat is nu vol, meldt De Limburger. Graus mag zijn toga niet meer aan.

Pascal en Dion
De Heerlense strafpleiter kreeg landelijk bekendheid toen hij zijn broer Dion Graus, Tweede Kamerlid voor de PVV, bijstond. Hij werd beschuldigd van de mishandeling van zijn vriendin.

Klachten
Het Hof van Discipline, het hoogste tuchtrechtcollege voor advocaten, heeft Graus van het tableau geschrapt na voortdurende klachten van onder meer de rechtbank Limburg, de president van hof in Den Bosch, een rechter uit Gelderland, een hoofdofficier van justitie, collega-advocaten en klanten.

Wrakingsverzoek na wrakingsverzoek
De rechters klaagden bij de deken van de orde van advocaten in Limburg over het oneigenlijk gebruik van de strafpleiter van wrakingsverzoeken. Graus beschuldigde rechters met grote regelmaat van vooringenomenheid. Hij haalde zelden zijn gelijk.

Deken
Ook Eduard Prickartz, de deken van de orde van advocaten in Limburg, beklaagde zich bij de tuchtrechter, omdat Graus niet reageerde op klaagschriften. Graus zou ook een onderzoek naar de financiële gang van zaken op zijn kantoor in Heerlen hebben gefrustreerd.

Complot
​Graus schreef eerder aan het Hof van Discipline dat deken Prikartz en de tuchtcolleges hun werk slecht doen. Hij denkt dat rechters tegen hem hebben samengespannen. Hij was vrijdag onbereikbaar voor een reactie.

Meer over deze zaak in de zaterdagedities van Dagblad de Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aderlating voor OM: aanklager zware criminaliteit vertrekt
'Eigen land, eigen volk, eigen dieren en eigen Mini's eerst'
PVV-kamerlid Graus wil mobiele postkantoren
Graus hard in aanvaring met Kamer over 'kwetsende' motie
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen