Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlens stadsdichter Harrie Sevriens ongeneeslijk ziek

Geplaatst opdinsdag 19 september 2017 - 16:32

De Heerlense stadsdichter Harrie Sevriens is ongeneeslijk ziek.

De beroemde Heerlenaar heeft longkanker en kondigde zijn naderend einde zelf aan op Facebook.

"De prognose is dat ik er binnen afzienbare tijd niet meer ben," meldt de 60-jarige schrijver. "De precieze datum kan ik jullie niet geven, en vooralsnog voel ik me goed."

Twintig woorden
​Sevriens schreef meer dan honderd dichtbundels met de voor hem kenmerkende korte, spitse aforismen. Daarin had hij zelden meer dan twintig woorden nodig om zijn boodschap van levenslust gecombineerd met cynisme over te brengen.

Toegankelijk
Het werk van Sevriens is altijd toegankelijk, zowel letterlijk als figuurlijk. Behalve in bundels stond zijn werk ook op toiletmuren en verschenen zijn tekstjes in De Limburger/Limburgs Dagblad en bij L1 op televisie. Die toegankelijkheid geldt ook voor de dichter zelf, die een graag en vaak geziene gast is in de plaatselijke horeca.

Afscheid
Heerlenaren kunnen op vrijdag 27 oktober afscheid nemen van hun stadsdichter. In het Cultuurhuis wordt dan een manifestatie gehouden met muziek, dans en sprekers. En, zoals de dichter het zelf verwoordt, "...samen met mijn Heerlense maten en maatjes het leven vieren door samen het glas te heffen."

Ook worden dan twee boeken gepresenteerd: een bloemlezing uit Sevriens' werk, en een biografie van de eerste 28 jaren van Sevriens' leven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen