Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlens raadslid wil monument voor volkszanger Wiel Knipa

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 8:05

Als het aan het Heerlense raadslid Roel Leers ligt, komt er een herdenkingsteken voor de Heerlense carnavalszanger Wiel Knipa.

Eerder werden er al plannen gemaakt om een standbeeld voor de in 2002 gestorven liedjesschrijver en zanger op te richten. Maar toen in 2006 bekend werd dat Knipa in 1944 lid was geworden van de NSB, werd daarvan afgezien.

Hartstikke trots
Leers vindt dat het oorlogsverleden een eerbetoon niet in de weg mag staan: "Hij verdient dat gewoon. Waar hebben we het over? Het is een held voor de stad die geweldige nummers heeft gebracht waar heel Heerlen van geniet. Laten we ons richten op het positieve, op het geweldige dat hij heeft betekend voor de stad. Daar moeten we hartstikke trots op zijn. Ik ben er in ieder geval hartstikke trots op."

Geen standbeeld
Er is al een plek gevonden voor het beeld, en daar is volgens Leers toestemming voor gegeven. "Met zicht op
d'r Lachende eëzel, het symbool van de Heerlense carnaval, en vrij zicht op de Pancratiuskerk". Hoe het eerbetoon eruit gaat zien, wil hij nog niet bekendmaken. Het is in ieder geval geen standbeeld.

YouTube

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen