Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlens protest tegen de kerncentrale in Tihange

Geplaatst opvrijdag 24 maart 2017 - 15:11

De inwoners van Heerlen kunnen voortaan hun ongenoegen over de kerncentrale uiten door op een knopje te drukken van een zogenoemde Tihange-zuil.

De zuil staat voor het gemeentehuis.

Aken
Een soortgelijke zuil staat al in de regio Aken. Vier bedrijven hebben het initiatief genomen om nu ook zo'n zuil in Heerlen te plaatsen.

Eerste gebruiker
Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen neemt de zuil op 31 maart als eerste in gebruik door op de knop te drukken. Hoe lang de zuil in Heerlen blijft staan, is nog onbekend.

Lees ook: Herstart Tihange uitgesteld naar eind mei

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeenteraad Heerlen wil rampenplan kerncentrale Tihange
Limburgse gemeenten willen sluiting kerncentrale Tihange
Weekers: geen angst aanjagen over kerncentrale Tihange
Ook Kerkrade en Heerlen maken zich zorgen om Tihange
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen