Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlens bedrijf groeit fors door coronacrisis

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2020 - 15:36

Arion uit Heerlen gaat met spoed uitbreiden. Het bedrijf maakt hygiëneproducten voor gezondheidszorg en kan de vraag niet meer aan.

“Sinds een week is de vraag explosief gestegen”, zegt directeur/eigenaar Erik Joosten.

Wasdoekjes
Vooral de vraag naar de wasdoekjes van het bedrijf is groot. “Hygiëne staat door de coronacrisis in de spotlights. Ook is de werkdruk van zorgpersoneel toegenomen. En onze producten verlagen die werkdruk aantoonbaar”, verklaart Joosten.

Wereldwijd
De vraag is wereldwijd. Orders komen binnen uit landen als Mexico en Zweden. Dat heeft er ook mee te maken dat veel concurrenten hun producten in China maken. “En daar ligt nu alles stil”, verklaart Joosten. “Of de producten zijn in China zelf nodig.” Bij het bedrijf melden zich daarom veel nieuwe klanten. “Maar onze eigen klanten gaan voor”, stelt het bedrijf.

Buiten de zorg
Bij het bedrijf komen nu ook orders binnen van buiten de gezondheidszorg. “Maar dat houden we af”, zegt Joosten. “Want het zou heel gek zijn als we straks geen producten meer aan de gezondheidszorg kunnen leveren. Dat we bijvoorbeeld geen washandjes meer voor de regio zouden hebben terwijl daar de vraag groot is.”

Hamstergedrag
Daarnaast zien ze ook hamstergedrag bij hun klanten. “Ze zijn bang, weten niet wat er gaat gebeuren.” Om aan de vraag te voldoen probeert het bedrijf zo snel mogelijk de productie op te schroeven. Maar dat is niet eenvoudig om op korte termijn machines te krijgen. “Gelukkig hebben we een verpakkingsmachine op de kop kunnen tikken. Die komt volgende week en kan de productie omhoog.”

Efficiënt werken
Ook heeft hij extra personeel nodig. “Hoeveel? Dat weet ik nog niet. Het verandert iedere dag.” Op dit moment probeert Joosten zijn personeel zo efficiënt mogelijk te laten werken. “We hebben ook mensen die nu thuis werken. Die hebben nu weinig om handen”, aldus Joosten. “Mensen in de verkoop bijvoorbeeld kunnen nu niet naar hun klanten, naar zorginstellingen en ziekenhuizen toe. Die geven zelf aan dat ze ook in de fabriek aan de slag kunnen.”

100 procent groei
Het bedrijf dat gevestigd is op het grensoverschrijdend bedrijventerrein Avantis, verwachtte dit jaar met 22 procent te groeien. “Maar dat zal nu een groei van 100 procent worden.”

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen