Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaren mogen eigen straatnamen kiezen

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 6:00

Het Demi-secplein, de Roemersteeg of misschien wel het Paul en Leo-plantsoen? Vanaf dinsdag hebben buurtorganisaties en inwoners van Heerlen een directere stem in de naamgeving van bijvoorbeeld straten, pleinen en parken.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor opdracht gegeven aan de commissie naamgeving openbare ruimte.

Nieuwe namen
De commissie geeft advies aan de burgemeester en de wethouders over de naamgeving, maar vanaf dinsdag moet ook de stem van de Heerlenaren mee worden genomen, met name in het aandragen van nieuwe namen.

Doorslaggevende rol
Buurtorganisaties kunnen nu zelf namen voorstellen of bijvoorbeeld een doorslaggevende rol spelen als de commissie twijfelt over bepaalde namen. Inwoners die graag zien dat een pad of een park in hun buurt een naam krijgt, kunnen contact opnemen met de buurtorganisatie in hun wijk of direct een idee indienen bij de gemeente.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen