Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlenaren mogen eigen straatnamen kiezen

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 6:00

Het Demi-secplein, de Roemersteeg of misschien wel het Paul en Leo-plantsoen? Vanaf dinsdag hebben buurtorganisaties en inwoners van Heerlen een directere stem in de naamgeving van bijvoorbeeld straten, pleinen en parken.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor opdracht gegeven aan de commissie naamgeving openbare ruimte.

Nieuwe namen
De commissie geeft advies aan de burgemeester en de wethouders over de naamgeving, maar vanaf dinsdag moet ook de stem van de Heerlenaren mee worden genomen, met name in het aandragen van nieuwe namen.

Doorslaggevende rol
Buurtorganisaties kunnen nu zelf namen voorstellen of bijvoorbeeld een doorslaggevende rol spelen als de commissie twijfelt over bepaalde namen. Inwoners die graag zien dat een pad of een park in hun buurt een naam krijgt, kunnen contact opnemen met de buurtorganisatie in hun wijk of direct een idee indienen bij de gemeente.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen