Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar vrijgesproken van zware mishandeling dochtertje

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 14:13

Een 25-jarige Heerlenaar is vrijgesproken van poging tot doodslag op zijn 14 weken oude dochtertje.

Ook is volgens de rechtbank niet bewezen dat hij haar mishandeld zou hebben.

Zwaar mishandeld
De baby werd op 23 februari vorig jaar met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze had onder andere diverse bloedingen in de hersenen en de ogen, en gebroken ribben. Volgens de rechtbank is het wel duidelijk dat die verwondingen door menselijk handelen zijn toegebracht, maar is het niet bewezen dat dit gebeurde toen de man alleen met het meisje thuis was.

Ontkenning
Volgens een deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn de verwondingen op twee verschillende momenten toegebracht. De verwondingen aan het hoofdje kunnen uren, maar ook enkele dagen voor de mishandeling zijn ontstaan. De Heerlenaar heeft altijd ontkend dat hij het kindje heeft mishandeld. En uit verklaringen van getuigen is niets gebleken van mishandeling door de man.

Niet bewezen
Alleen op basis van het medisch bewijs kan de man niet veroordeeld worden, omdat de verwondingen ook door iemand anders kunnen zijn toegebracht.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen