Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar vrij na doodsbedreiging CDA-politicus Omtzigt

Geplaatst opvrijdag 4 september 2020 - 16:48

De man die CDA-politicus Pieter Omtzigt met de dood zou hebben bedreigd, Danny V. (26) uit Heerlen, is vrijdag op vrije voeten gesteld. Hij is verhoord door de politie in Den Haag en mocht toen gaan.

Dat bevestigt zijn advocaat Bjorn Jegers tegenover L1. Omtzigt werd op 20 augustus achtervolgd en bedreigd door een groep mensen.

Lees ook: Man (26) opgepakt voor doodsbedreiging Kamerlid Omtzigt

'Zal je doodslaan'
De groep was in Den Haag om bij het gebouw van de Tweede Kamer te protesteren tegen het coronabeleid. Op beelden die verspreid werden via social media is onder meer te horen dat iemand roept: 'Ik zal je doodslaan, mongool. Kankermongool.' Dat gebeurde terwijl Omtzigt werd achtervolgd. De politie verdenkt de Heerlense Danny ervan dat hij achter deze teksten zit.

Coöperatieve Danny
Om die reden werd Danny donderdag gearresteerd in zijn woning in Heerlen en overgebracht naar een cel in Den Haag. In die stad werd hij vrijdag dus verhoord. "Hij heeft zich coöperatief opgesteld", laat advocaat Jegers weten. Of dat betekent dat zijn cliënt een bekentenis heeft afgelegd, wil de raadsman niet kwijt.

De Heerlense twintiger blijft verdachte. Of er meer mensen uit de protestgroep worden vervolgd, is vooralsnog onduidelijk.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen