Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar in string ketent zich vast bij PostNL-gebouw

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 16:42

Gerben Plieger uit Heerlen stond vrijdagochtend in een nietsverhullende blauwe string vastgeketend bij het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag. Hij wilde een statement maken, want het postbedrijf heeft hem uitgekleed, zo zegt hij.

Plieger bracht met zijn sneltransportbedrijf postpakketten rond voor PostNL. "PostNL heeft hun destijds bepaalde toezeggingen gedaan", legt zijn advocaat Bjorn Jegers uit. "Toen zijn ze flink gaan investeren in personeel, auto's en een huurpand. Vrij snel kwam PostNL die afspraken niet na. Toen zijn ze failliet gegaan."

Schulden
"Dit speelt al zes jaar. Ze hebben ons failliet gemaakt", zegt Gerben Plieger. Een woordvoerder van PostNL laat weten dat er inderdaad een 'langlopend zakelijk conflict' loopt. Plieger heeft samen met zijn echtgenoot een civiele procedure gestart bij de rechtbank. "Wij wachten de behandeling af", zegt de woordvoerder van het postbedrijf. "We zien de afloop van de zaak met vertrouwen tegemoet."

"Het heeft ertoe geleid dat hun woning is verkocht, ze hebben bergen schuld en bijten al jaren op een houtje", legt de advocaat van het koppel uit. "Ze geven aan dat het water hen zo hoog aan lippen staat dat ze deze actie hebben gedaan om er kenbaarheid aan te geven."

Gerben Plieger
Foto: Bjorn Jegers

200.000 onbezorgde poststukken
In 2014 haalde het bedrijf Plieger Sneltransport het nieuws omdat 200.000 poststukken in Zuid-Limburg niet werden geleverd. Gerben Plieger zei toen dat PostNL van het contract af wilde en zo probeerde te voorkomen dat hij 30 koeriers op straat moest zetten. De poststukken werden later alsnog geleverd, maar niet lang daarna ging het bedrijf failliet.

Een woordvoerder van PostNL heeft vrijdag een petitie van Gerben in ontvangst genomen, waarna de Heerlenaar zich aankleedde en huiswaarts keerde. In oktober buigt een rechter zich over de zaak.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen