Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar in string ketent zich vast bij PostNL-gebouw

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 16:42

Gerben Plieger uit Heerlen stond vrijdagochtend in een nietsverhullende blauwe string vastgeketend bij het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag. Hij wilde een statement maken, want het postbedrijf heeft hem uitgekleed, zo zegt hij.

Plieger bracht met zijn sneltransportbedrijf postpakketten rond voor PostNL. "PostNL heeft hun destijds bepaalde toezeggingen gedaan", legt zijn advocaat Bjorn Jegers uit. "Toen zijn ze flink gaan investeren in personeel, auto's en een huurpand. Vrij snel kwam PostNL die afspraken niet na. Toen zijn ze failliet gegaan."

Schulden
"Dit speelt al zes jaar. Ze hebben ons failliet gemaakt", zegt Gerben Plieger. Een woordvoerder van PostNL laat weten dat er inderdaad een 'langlopend zakelijk conflict' loopt. Plieger heeft samen met zijn echtgenoot een civiele procedure gestart bij de rechtbank. "Wij wachten de behandeling af", zegt de woordvoerder van het postbedrijf. "We zien de afloop van de zaak met vertrouwen tegemoet."

"Het heeft ertoe geleid dat hun woning is verkocht, ze hebben bergen schuld en bijten al jaren op een houtje", legt de advocaat van het koppel uit. "Ze geven aan dat het water hen zo hoog aan lippen staat dat ze deze actie hebben gedaan om er kenbaarheid aan te geven."

Gerben Plieger
Foto: Bjorn Jegers

200.000 onbezorgde poststukken
In 2014 haalde het bedrijf Plieger Sneltransport het nieuws omdat 200.000 poststukken in Zuid-Limburg niet werden geleverd. Gerben Plieger zei toen dat PostNL van het contract af wilde en zo probeerde te voorkomen dat hij 30 koeriers op straat moest zetten. De poststukken werden later alsnog geleverd, maar niet lang daarna ging het bedrijf failliet.

Een woordvoerder van PostNL heeft vrijdag een petitie van Gerben in ontvangst genomen, waarna de Heerlenaar zich aankleedde en huiswaarts keerde. In oktober buigt een rechter zich over de zaak.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen