Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar schreef 'dood aan de jode' en krijgt taakstraf

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 16:27

Een man uit Heerlen (44) is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur, omdat hij zich kwetsend uitliet over joden, moslims en donkere mensen. Deze kwetsende teksten zette hij op social meda-platform VKontakte.

Op het platform, een Russiche tegenhanger van Facebook, schreef hij onder meer 'dood aan de jode'.

Lees ook: 'Extreemrechtse Heerlenaar zaaide haat op social media'

Kill them all
Hij schreef zijn haat ook in het Engels van zich af. 'Keep calm and kill jews' en 'fuck niggers and jews, kill them all' laten wat dat betreft weinig aan de verbeelding over, vond ook de rechter. Zijn advocaat, Ber Mahovic, bepleitte dat het in de tijd dat de man dit postte, niet zo goed met hem ging. De berichten zouden het resultaat zijn van woede en alcoholgebruik.

Negatief beeld
De rechter gaat daar niet in mee. "Door dergelijke afbeeldingen en teksten te plaatsen, heeft hij bijgedragen aan het ontstaan en in stand houden van een negatief beeld over deze personen. Ook doet hij het op deze manier voorkomen alsof het legitiem is om geweld te plegen."

Van de 180 uur taakstraf zijn er zestig voorwaardelijk opgelegd.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen