Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar schreef 'dood aan de jode' en krijgt taakstraf

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 16:27

Een man uit Heerlen (44) is veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur, omdat hij zich kwetsend uitliet over joden, moslims en donkere mensen. Deze kwetsende teksten zette hij op social meda-platform VKontakte.

Op het platform, een Russiche tegenhanger van Facebook, schreef hij onder meer 'dood aan de jode'.

Lees ook: 'Extreemrechtse Heerlenaar zaaide haat op social media'

Kill them all
Hij schreef zijn haat ook in het Engels van zich af. 'Keep calm and kill jews' en 'fuck niggers and jews, kill them all' laten wat dat betreft weinig aan de verbeelding over, vond ook de rechter. Zijn advocaat, Ber Mahovic, bepleitte dat het in de tijd dat de man dit postte, niet zo goed met hem ging. De berichten zouden het resultaat zijn van woede en alcoholgebruik.

Negatief beeld
De rechter gaat daar niet in mee. "Door dergelijke afbeeldingen en teksten te plaatsen, heeft hij bijgedragen aan het ontstaan en in stand houden van een negatief beeld over deze personen. Ook doet hij het op deze manier voorkomen alsof het legitiem is om geweld te plegen."

Van de 180 uur taakstraf zijn er zestig voorwaardelijk opgelegd.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen