Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar schiet ex-vrouw neer in België

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 14:58

De Belgische politie is op zoek naar een Heerlenaar die verdacht wordt van het neerschieten van zijn ex-vrouw.

De schietpartij vond donderdagavond plaats, net over de grens in Dilsen-Stokkem.

Yoga
De 42-jarige vrouw werd rond 21:15 uur neergeschoten op de parkeerplaats van de sporthal in die gemeente, waar ze yogalessen geeft. "Het slachtoffer heeft een schotwond in haar bovenbeen", zegt een woordvoerder van politie Maasland. "Maar ze is niet in levensgevaar."

Relatie
De politie kan nog niet veel informatie geven over de achtergrond van de verdachte, maar bevestigt wel dat het motief gezocht moet worden in de relationele sfeer. "De verdachte is nog niet gearresteerd", laat de politie weten. "Omdat het onderzoek ook over de grens plaatsvindt, dienen we mogelijk een rechtshulpverzoek in bij de politie Limburg." Met zo een verzoek wordt de Nederlandse politie ingeschakeld om te helpen de verdachte op te sporen en aan te houden.

Getuigen
Verschillende omwonenden van de sporthal in Dilsen-Stokkem waren donderdagavond getuige van de schietpartij, maar niemand van de omstaanders raakte gewond. De getuigen zagen de verdachte wegrijden in een bestelbus met een Nederlands kenteken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen