Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar probeerde spookrijder tot stoppen te dwingen

Geplaatst opdonderdag 5 oktober 2017 - 18:31

Heerlenaar Wesley Ortmans kon zijn ogen niet geloven toen hij woensdagnacht een spookrijder bij Geleen de A76 op zag rijden.

Wegpiraat
Ortmans bleef, op de goeie weghelft, naast hem rijden, maar de wegpiraat stopte pas 30 kilometer verderop. "Ik probeerde hem tot stoppen te dwingen door te toeteren en met gebaren, maar hij keek alleen maar verward voor zich uit door de voorruit."

Video: L1

Wonder
De spookrijder reed van Geleen tot Aken op de verkeerde rijbaan, een ritje van zo'n 30 minuten. Pas in Duitsland kon hij uiteindelijk door Duitse en Nederlandse agenten aan de kant worden gezet. Het mag een wonder heten dat hij onderweg geen tegenligger heeft geraakt.

Volgens de Duitse politie is de spookrijder een 63-jarige psychiatrisch patiënt uit Heinsberg.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen