Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar overleden tijdens Kennedymars

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 20:35

Een van de deelnemers van de Kennedymars van afgelopen zaterdag is tijdens de wandeltocht overleden. De man, Ab Chardon, werd 56 jaar oud.

Chardon overleed rond 18:30 uur, toen hij bijna zestig kilometer in zijn benen had. Hij deed mee aan de lange afstand van tachtig kilometer.

Hartstilstand
Tegen mensen die met hem meeliepen zei hij dat hij zich niet goed voelde en direct daarna viel hij op de grond. Er zijn nog pogingen ondernomen de Heerlenaar te reanimeren, maar die waren tevergeefs. Hij overleed aan een hartstilstand.

Warmte
Of het overlijden iets met de warmte te maken had, is niet bekend. De temperatuur schommelde zaterdag rond de 25 graden. Het Rode Kruis had deelnemers gewaarschuwd om maatregelen te nemen en was ook zelf voorbereid. Zo waren er extra posten met water onderweg om deelnemers te hydrateren.

Sportman
Chardon was een geliefd lid van volleybalclub VC Heerlen. Hij speelde er zelf, maar trainde ook anderen.

Hij laat een vrouw en vier kinderen na. Donderdag wordt hij begraven.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen