Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar opgepakt voor bedreigen vicepremier Hugo de Jonge

Geplaatst opzaterdag 25 september 2021 - 13:31

Danny V. (27) is opnieuw gearresteerd voor het bedreigen van een politicus. Hij wordt ervan verdacht vicepremier en 'coronaminister' Hugo de Jonge van Volksgezondheid met de dood te hebben bedreigd.

Dat bevestigen verschillende bronnen tegenover L1.

Lees ook: Toch gevangenisstraf voor bedreiging Pieter Omtzigt

'Hugo moet dood'
Danny zou samen met twee anderen te zien zijn op een video die met een telefoon is opgenomen. In de video is te zien hoe de mannen verschillende liedjes zingen, tijdens of net na een coronapersconferentie van minister-president Mark Rutte en De Jonge. Een van de passages uit die liedjes is 'Hugo moet dood, Hugo moet dood'.

Aangifte vicepremier
Ook is te horen dat iemand zingt dat 'Hugo moet branden, want branden doet Hugo het best'. Met name die laatste passage komt volgens de politie uit de mond van Danny. De video is voorgelegd aan de vicepremier en die heeft de politie laten weten zich bedreigd te voelen. Overigens is het fragment al in juli vastgelegd, maar ging het pas via enkele omwentelingen op social media leven.

Onvoldoende reden
Danny is deze week opgepakt op verdenking van bedreiging met de dood. De onderzoeksrechter besloot vrijdag om de Heerlenaar langer in voorarrest te houden. Vanwege het karakter van de zaak is besloten deze versneld voor de rechter te brengen. Op 6 oktober verschijnen Danny en diens advocaten Bjorn Jegers en Wesley Houben voor een politierechter in Maastricht.

Advocaat Jegers toont zich ietwat verbaasd over de hele gang van zaken. "Ik vind zijn aandeel in het geheel dusdanig klein dat er wat mij betreft onvoldoende reden is om hem aan te houden, laat staan om zijn voorarrest te verlengen. Inhoudelijk ga ik er niets over zeggen. Dat doen we op 6 oktober."

Lees ook: Taakstraf Danny V. voor belediging politie en foto met wapen

Pieter Omtzigt
Het is voor de Heerlense verdachte niet voor het eerst dat hij verdacht wordt van een doodsbedreiging aan het adres van een vooraanstaand politicus. Danny werd onlangs nog in hoger beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor het bedreigen van Kamerlid Pieter Omtzigt.

'Zal je doodslaan'
De twintiger is een bekend gezicht in de wereld van demonstranten. Vooral rondom demonstraties tegen het Nederlandse coronabeleid laat Danny zich gelden, zowel op social media als bij fysieke bijeenkomsten. Het was op 20 augustus 2020 na zo'n demonstratie in Den Haag dat hij oog in oog kwam te staan met Pieter Omtzigt en 'ik zal je doodslaan, mongool' en 'kankermongool' riep.

Danny is overigens in cassatie gegaan in die zaak. Een andere straf accepteerde hij wel; in februari van dit jaar kreeg hij een taakstraf voor het online beledigen van agenten en het tonen van een luchtdrukwapen op Facebook.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen