Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar opgepakt in Aken voor mensensmokkel

Geplaatst opdinsdag 5 oktober 2021 - 13:14

Een man uit Heerlen is maandag in Aken aangehouden voor het illegaal meenemen van drie Eritrese asielzoekers.

Dat meldt de Duitse Bundespolizei.

De 20-jarige man uit Heerlen is aan de kant gezet voor het smokkelen van immigranten. De Heerlenaar reed de Duitse grens over via de A76.

Geen reisdocumenten
Uit onderzoek bleek dat de drie mannen asielzoekers waren met papieren die alleen in Nederland geldig zijn. Andere reisdocumenten kon het drietal niet tonen waarmee hun verblijf in Duitsland illegaal was. De Duitse politie heeft de drie Eritrese mannen terug naar Nederland gebracht. Hun verblijfplaats is onbekend.

De Bundespolizei heeft een proces-verbaal gemaakt waarna de man is vrijgelaten. De Heerlenaar moet binnenkort voor de rechter in Duitsland verschijnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen