Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar Milan Merckelbagh in nieuwe raceklasse

Geplaatst opmaandag 6 oktober 2014 - 10:39

Milan Merckelbagh verruilt volgend seizoen zijn supermoto voor een racemotor.

De 15-jarige Heerlenaar stapt over naar de KTM RC390 cup, een nieuwe low budget-wegraceklasse in Nederland. Merckelbagh werd vorige week voor de derde keer achter elkaar Nederlands kampioen supermoto jeugd.

Supermoto
Supermoto is een compleet andere discipline dan wegrace. Een crossmotor, die gemaakt is voor het terrein, wordt volledig omgebouwd om er ook mee op het asfalt te kunnen rijden. De profielbanden worden vervangen door straatbanden en ook de vering wordt aangepast.

Daarom is de overstap van Merckelbagh des te interessanter. De enige overeenkomst die beide machines hebben is dat ze zijn voorzien van een benzinemotor.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wegracer Milan Merckelbagh naar World Finals
Koen Zeelen: 'kampioen worden is reële doelstelling'
Wegracer Koen Zeelen op het podium in seizoensopener
Wegracer Zeelen uit Venlo opnieuw op podium
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen