Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar duizenden euro's kwijt door bankpasfraude

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 18:02

Een man uit Heerlen is slachtoffer geworden van bankpasfraude. De oplichter pinde flinke geldbedragen van zijn rekening.

De politie is op zoek naar de dader en doet een oproep in een video.

Duizenden euro's
De Heerlenaar kreeg onlangs een bericht via WhatsApp van de bank met de vraag om de bankpas te vervangen. Hij ging op dat verzoek in. "De nietsvermoedende man wist niet dat de pas nooit bij hem aan zal komen", aldus een politiewoordvoerder.

Ondertussen pinde de fraudeur er flink op los. De verdachte ging met de nieuwe pinpas naar een elektronicazaak en kocht daar voor duizenden euro's spullen. In onder andere Utrecht en Zeist werden aankopen gedaan, maar ook contant geld opgenomen van de rekening van het slachtoffer.

Signalement
De politie vraagt hulp van burgers om met tips te komen. De verdachte is op beelden goed zichtbaar. Hij heeft donkere haren, een lichtgetint uiterlijk en draagt opvallend vaak een wit vest van het merk Lacoste.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen