Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlenaar (37) opgepakt voor betrokkenheid bij terrorisme

Geplaatst opdinsdag 30 april 2019 - 15:11

Een man uit Heerlen is vrijdag in zijn woonplaats aangehouden voor betrokkenheid bij terrorisme.

Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

Vuurwapens
Het onderzoek naar de 37-jarige Heerlenaar begon naar aanleiding van informatie die de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) had. De man zou hebben gezocht naar vuurwapens en bovendien jihadistische overtuigingen hebben. Hij is vrijdagavond in zijn huis aangehouden. Bij de doorzoeking van de woning is beslag gelegd op mobiele telefoons, een laptop, documenten en een drietal gevechttenues.

Lees ook: Politie schiet bij aanhouding verdachte in hand

Handel in wapens
Behalve de Heerlenaar is die avond een Sittardenaar van 21 jaar opgepakt. Een 33-jarige man uit Sittard is maandagavond aangehouden. De mannen worden verdacht van handel in wapens. De politie schoot de 21-jarige man in zijn arm bij zijn arrestatie. De rijksrecherche doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident.

De man uit Heerlen blijft nog zeker twee weken vastzitten, heeft de rechter-commissaris besloten. De 21-jarige verdachte is niet voorgeleid, maar blijft wel verdachte. De officier van justitie moet nog een beslissing nemen over de voorgeleiding van de 33-jarige Sittardenaar.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen