Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen ziet af van verzelfstandiging Historisch Goud

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 6:31

Heerlen ziet af van het voornemen zijn erfgoedafdeling Historisch Goud komend jaar te verzelfstandigen. Het gaat daarbij om het Thermenmuseum, Kasteel Hoensbroek en de archieven van Rijckheyt.

Wethouder Jordy Clemens (SP, Erfgoed): "Op korte termijn is het zeker niet verstandig, gelet op de lopende ontwikkelingen. Voor alle drie de instellingen wordt de nabije en verre toekomst momenteel onder de loep genomen."

Toekomst
De toekomst van het kasteel ligt nog open, nu er gesprekken worden gevoerd over de exploitatie. Verder moet het gemeentelijk en regionaal archief samen met andere provinciale archieven nog naar de Christus Koningkerk in Vrieheide verhuizen.

Onderzoek
Voor het Thermenmuseum, het Romeinse badhuis, wordt onderzocht welk type behuizing het meest geschikt is. De gemeente heeft daarnaast voor het zogeheten Romeins Kwartier een voorstel ingediend bij de IBA. Clemens: "Voordat er duidelijkheid is over al deze zaken, biedt verzelfstandiging geen meerwaarde."

Verzelfstandiging van Schunck en Historisch Goud werd al in 2012 aangekondigd. De achterliggende gedachte was volgens de toenmalige leiding dat dan meer financiƫle armslag zou worden verkregen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Historisch Goud in Heerlen nog niet zelfstandig
Thermenmuseum Heerlen
Heerlense musea voortaan gratis voor kinderen
Miljoen subsidie voor cultuuronderwijs in Parkstad
Wereldwijde belangstelling voor tentoonstelling in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen