Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen ziet af van verzelfstandiging Historisch Goud

Geplaatst opmaandag 5 december 2016 - 6:31

Heerlen ziet af van het voornemen zijn erfgoedafdeling Historisch Goud komend jaar te verzelfstandigen. Het gaat daarbij om het Thermenmuseum, Kasteel Hoensbroek en de archieven van Rijckheyt.

Wethouder Jordy Clemens (SP, Erfgoed): "Op korte termijn is het zeker niet verstandig, gelet op de lopende ontwikkelingen. Voor alle drie de instellingen wordt de nabije en verre toekomst momenteel onder de loep genomen."

Toekomst
De toekomst van het kasteel ligt nog open, nu er gesprekken worden gevoerd over de exploitatie. Verder moet het gemeentelijk en regionaal archief samen met andere provinciale archieven nog naar de Christus Koningkerk in Vrieheide verhuizen.

Onderzoek
Voor het Thermenmuseum, het Romeinse badhuis, wordt onderzocht welk type behuizing het meest geschikt is. De gemeente heeft daarnaast voor het zogeheten Romeins Kwartier een voorstel ingediend bij de IBA. Clemens: "Voordat er duidelijkheid is over al deze zaken, biedt verzelfstandiging geen meerwaarde."

Verzelfstandiging van Schunck en Historisch Goud werd al in 2012 aangekondigd. De achterliggende gedachte was volgens de toenmalige leiding dat dan meer financiële armslag zou worden verkregen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Historisch Goud in Heerlen nog niet zelfstandig
Thermenmuseum Heerlen
Heerlense musea voortaan gratis voor kinderen
Miljoen subsidie voor cultuuronderwijs in Parkstad
Nieuwe Nor krijgt er grotere zaal bij
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen