Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen zet coaches in voor beter sorteren afval

Geplaatst opdonderdag 1 maart 2018 - 11:53

In Heerlen start donderdag een proef met 'afvalcoaches' . De coaches gaan het komende half jaar langs de deuren in de buurten Douve Weien en Caumerveld om mensen te adviseren over het sorteren van afval.

Jordy Clemens, wethouder Milieuzaken in Heerlen, is blij met de start van de proef. "Hoe beter mensen hun afval scheiden, hoe beter voor het milieu en voor de portemonnee. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is. Proeven van Rd4 wijzen dat ook uit," aldus Clemens.

"Nu belanden er nog veel spullen onnodig in de grijze container. Denk aan glas, textiel of GFT. Terwijl deze spullen gratis weggegooid kunnen worden. Zonde dus van het geld maar ook voor het milieu." Volgens Clemens kan de afvalstoffenheffing voor bewoners dalen als het afval beter gesorteerd wordt.

Baanbrekend Werk
De afvalcoaches zijn mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen en op deze manier werkervaring opdoen. Op aanvraag komen ze bij de buurtbewoners langs. De afvalcoaches kunnen ook meegaan naar het milieupark om buurtbewoners daar wat beter wegwijs te maken.

Afvalinzameling
Op 1 september wordt gekeken of de proef succesvol is geweest. Hiervoor wordt de afvalinzameling in Douve Weien en Caumerveld gemonitord door Rd4. Op basis van deze resultaten kan het project ook uitgevoerd worden in andere wijken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen