Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen wil zich onderscheiden met 'urban' winterevenement

Geplaatst opwoensdag 29 maart 2017 - 23:11

De gemeente Heerlen trekt de komende vier jaar in totaal 400.000 euro uit voor een groot winterevenement in het stadscentrum.

Hoe dat evenement er moet gaan uitzien, is nog niet duidelijk.

'Geen doorsnee kerstmarkt-met-ijsbaan'
Evenementenorganisatoren met een goed idee kunnen dat insturen. Het moet in ieder geval geen doorsnee kerstmarkt-met-ijsbaan zijn, zegt wethouder Barry Braeken. "We willen een 'urban'-evenement. Dus het moet een beetje hip en wat rauwer en spannender zijn. Nu denkt iedereen wellicht dat we puur op de jeugd mikken, maar dat is niet zo. Het heeft weliswaar veel te maken met de jeugdcultuur van tegenwoordig, maar daarin zijn ook vaak ouderen geïnteresseerd."

Interesse
Diverse organisatoren hebben al aangegeven interesse te hebben. De gemeente wil binnen enkele weken beslissen wie de opdracht krijgt. Voor de editie van 2017 mag twee ton worden gespendeerd. De jaren erna wordt het subisidiebedrag afgebouwd en uiteindelijk moet de organisatie zelf de broek kunnen ophouden. De locatie is wel al duidelijk: het evenement moet in het stadshart gehouden worden bij de winkels en cafés. Het plein bij de schouwburg is daarom niet toegestaan.

Serious Request
In 2015 was Heerlen gastheer van Serious Request. Dat leverde tienduizenden bezoekers op. Afgelopen december wilde de gemeente al graag een kerstevenement, maar dat bleek toen financieel niet haalbaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kritiek winkeliers op nieuw winterevenement in Heerlen
Parkstad Culinair gaat niet door
Oktoberfest in Heerlen mikt ook op zestigplussers
IJsbaan in kerk Weert geschrapt
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen