Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen wil vergunning invoeren voor autoverhuurders

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 16:18

Autoverhuurbedrijven in Heerlen moeten mogelijk voortaan een vergunning aanvragen.

Burgemeester Emile Roemer overweegt de vergunningplicht in te voeren vanwege signalen dat criminelen vaak gebruik maken van dit soort bedrijven. In januari gaat Roemer met eigenaren van autoverhuurbedrijven praten over de plannen.

Dekmantel
Criminelen gebruiken vaak huur- en leaseauto's om zich op die manier onopvallend te kunnen verplaatsen. Ook worden vaak huurauto's gebruikt om bijvoorbeeld hennep, drugsafval of wapens te vervoeren.

Kaf van koren scheiden
De vergunningplicht moet goedwillende ondernemers onderscheiden van ondernemers die kwade bedoelingen hebben. Volgens Roemer vragen autoverhuurders bewust of onbewust vaak niet naar identiteitsbewijzen of accepteren ze grote bedragen als contante betaling. Dat maakt de autoverhuur kwetsbaar voor criminele activiteiten of witwassen.

Opgerold
Toeval of niet, een maand geleden rolde de opsporingsdienst van de Belastingdienst - de FIOD - een netwerk op waarbij criminelen gebruik maakten van autoverhuurbedrijven net over de grens in Duitsland. De criminelen verplaatsten zich in dure auto's die zogenaamd eigendom waren van de autoverhuurders in Aken en Würselen. Op die manier ontdoken ze belasting en voorkwamen ze dat de auto's in beslag werden genomen.

Lees ook: Slimme criminele constructie: exclusieve auto's 'huren'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen