Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen wil vergunning invoeren voor autoverhuurders

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 16:18

Autoverhuurbedrijven in Heerlen moeten mogelijk voortaan een vergunning aanvragen.

Burgemeester Emile Roemer overweegt de vergunningplicht in te voeren vanwege signalen dat criminelen vaak gebruik maken van dit soort bedrijven. In januari gaat Roemer met eigenaren van autoverhuurbedrijven praten over de plannen.

Dekmantel
Criminelen gebruiken vaak huur- en leaseauto's om zich op die manier onopvallend te kunnen verplaatsen. Ook worden vaak huurauto's gebruikt om bijvoorbeeld hennep, drugsafval of wapens te vervoeren.

Kaf van koren scheiden
De vergunningplicht moet goedwillende ondernemers onderscheiden van ondernemers die kwade bedoelingen hebben. Volgens Roemer vragen autoverhuurders bewust of onbewust vaak niet naar identiteitsbewijzen of accepteren ze grote bedragen als contante betaling. Dat maakt de autoverhuur kwetsbaar voor criminele activiteiten of witwassen.

Opgerold
Toeval of niet, een maand geleden rolde de opsporingsdienst van de Belastingdienst - de FIOD - een netwerk op waarbij criminelen gebruik maakten van autoverhuurbedrijven net over de grens in Duitsland. De criminelen verplaatsten zich in dure auto's die zogenaamd eigendom waren van de autoverhuurders in Aken en Würselen. Op die manier ontdoken ze belasting en voorkwamen ze dat de auto's in beslag werden genomen.

Lees ook: Slimme criminele constructie: exclusieve auto's 'huren'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen