Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen wil vergunning invoeren voor autoverhuurders

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 16:18

Autoverhuurbedrijven in Heerlen moeten mogelijk voortaan een vergunning aanvragen.

Burgemeester Emile Roemer overweegt de vergunningplicht in te voeren vanwege signalen dat criminelen vaak gebruik maken van dit soort bedrijven. In januari gaat Roemer met eigenaren van autoverhuurbedrijven praten over de plannen.

Dekmantel
Criminelen gebruiken vaak huur- en leaseauto's om zich op die manier onopvallend te kunnen verplaatsen. Ook worden vaak huurauto's gebruikt om bijvoorbeeld hennep, drugsafval of wapens te vervoeren.

Kaf van koren scheiden
De vergunningplicht moet goedwillende ondernemers onderscheiden van ondernemers die kwade bedoelingen hebben. Volgens Roemer vragen autoverhuurders bewust of onbewust vaak niet naar identiteitsbewijzen of accepteren ze grote bedragen als contante betaling. Dat maakt de autoverhuur kwetsbaar voor criminele activiteiten of witwassen.

Opgerold
Toeval of niet, een maand geleden rolde de opsporingsdienst van de Belastingdienst - de FIOD - een netwerk op waarbij criminelen gebruik maakten van autoverhuurbedrijven net over de grens in Duitsland. De criminelen verplaatsten zich in dure auto's die zogenaamd eigendom waren van de autoverhuurders in Aken en Würselen. Op die manier ontdoken ze belasting en voorkwamen ze dat de auto's in beslag werden genomen.

Lees ook: Slimme criminele constructie: exclusieve auto's 'huren'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen