Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen wil met reorganisatie 3,5 miljoen besparen

Geplaatst opdonderdag 5 juli 2018 - 14:26

De gemeente Heerlen wil de organisatie flink op de schop gooien. Hiermee wil de gemeente zo'n 3,5 miljoen euro besparen.

De reorganisatie is noodzakelijk om de maatschappelijke problemen in de stad en de regio te helpen oplossen. Donderdag heeft het college van burgemeester en wethouders de hoofdlijnen voor de reorganisatie van de gemeentelijke organisatie vastgesteld.

Plattere organisatie
Een van de maatregelen is het aantal managementlagen van vijf naar drie terug te brengen. Ook wil de stad de werkprocessen en verantwoordelijkheden eenvoudiger en duidelijker maken.

Landgraaf
"De wens om onze organisatie beter af te stemmen op onze maatschappelijke taken was er al langer. Maar dit werd uitgesteld vanwege het onderzoek naar herindeling met Landgraaf", zegt waarnemend burgemeester Emile Roemer in een persbericht. "Nu deze niet doorgaat moeten we de reorganisatie snel oppakken. Duidelijke doelen en uitgangspunten zijn belangrijk om te komen tot een reorganisatie die werkt. Het vaststellen hiervan is een belangrijke eerste stap."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen