Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen wil Bovens in extra raad over 'Krewinkelgedoe'

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 10:10

De gemeenteraad van Heerlen komt op 11 maart bij elkaar voor een extra raadsvergadering over het vertrek van burgemeester Ralf Krewinkel.

Voor de vergadering wordt ook gouverneur Theo Bovens opgeroepen om tekst en uitleg te geven over de affaire. De aanvraag voor de extra vergadering is gedaan door de GroenLinks-fractie, en wordt gesteund door de andere partijen in de raad.

Rep en roer
Politiek Heerlen is in rep en roer sinds donderdag uitlekte dat Krewinkel heeft gesolliciteerd naar de burgemeesterspost van Kerkrade. Dat deed hij tijdens een langdurig ziekteverlof in Heerlen, vanwege zijn zieke zoontje.

Lees ook: Politiek Heerlen verbijsterd over sollicitatie Krewinkel

Sollicitatie
Ook de rol van Bovens roept vragen op. De Heerlense raad vroeg maandenlang om duidelijkheid over de terugkeer van Krewinkel, terwijl Bovens wist dat die inmiddels in Kerkrade had gesolliciteerd. Pas op het moment toen bekend werd dat Petra Dassen burgemeester van Kerkrade wordt, liet Bovens aan Heerlen weten dat Krewinkel weer terugkomt. In de commotie die daarop ontstond heeft Krewinkel nu de eer aan zichzelf gehouden, en aangekondigd zijn ontslag in te dienen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen