Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen wil Bovens in extra raad over 'Krewinkelgedoe'

Geplaatst opvrijdag 1 maart 2019 - 10:10

De gemeenteraad van Heerlen komt op 11 maart bij elkaar voor een extra raadsvergadering over het vertrek van burgemeester Ralf Krewinkel.

Voor de vergadering wordt ook gouverneur Theo Bovens opgeroepen om tekst en uitleg te geven over de affaire. De aanvraag voor de extra vergadering is gedaan door de GroenLinks-fractie, en wordt gesteund door de andere partijen in de raad.

Rep en roer
Politiek Heerlen is in rep en roer sinds donderdag uitlekte dat Krewinkel heeft gesolliciteerd naar de burgemeesterspost van Kerkrade. Dat deed hij tijdens een langdurig ziekteverlof in Heerlen, vanwege zijn zieke zoontje.

Lees ook: Politiek Heerlen verbijsterd over sollicitatie Krewinkel

Sollicitatie
Ook de rol van Bovens roept vragen op. De Heerlense raad vroeg maandenlang om duidelijkheid over de terugkeer van Krewinkel, terwijl Bovens wist dat die inmiddels in Kerkrade had gesolliciteerd. Pas op het moment toen bekend werd dat Petra Dassen burgemeester van Kerkrade wordt, liet Bovens aan Heerlen weten dat Krewinkel weer terugkomt. In de commotie die daarop ontstond heeft Krewinkel nu de eer aan zichzelf gehouden, en aangekondigd zijn ontslag in te dienen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen