Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen werkt aan digitale munt: 'Proces niet verstoren'

Geplaatst opzaterdag 30 juni 2018 - 7:00

De gemeente Heerlen ontwikkelt een eigen digitale munt, het 'Heerlen Blokchain Initiatief'.

De bedoeling is dat inwoners gaan meehelpen in, bijvoorbeeld, de groenvoorziening. Ze krijgen daar digitale munten voor terug, die alleen bij deelnemende Heerlense ondernemers in te wisselen zijn.

Primeur voor Heerlen
De gemeente heeft de afgelopen weken alle ondernemers schriftelijk en persoonlijk benaderd. Ook is er komende woensdag een informatieavond en dan moet blijken of genoeg ondernemers het initiatief zien zitten. Voor zover bekend zou Heerlen de eerste gemeente in Nederland zijn die een eigen digitale munt krijgt. De Smart Services Campus in Heerlen is bij het project betrokken.

Wordt groots
Wethouder Charles Claessens wil nog niet te veel kwijt. "Als het gaat lukken, wordt het iets groots. Maar ik wil het proces nu niet verstoren, want er zijn nog wat zaken die uitgezocht worden." In een mail aan de ondernemers staat dat de gemeente de burgers meer verantwoordelijkheid wil geven en meer wil betrekken bij de stad. Ook wil het de lokale economie stimuleren.

"Dit is zeker de moeite waard, maar je moet wel een brede groep ondernemers hebben die hiermee begint", zegt Emile Spierts van Centrumorganisatie 'Heerlen Mijn stad'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen