Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen trekt tafeltennisdames terug

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2020 - 13:01

Tafeltennisvereniging Lybrae/Heerlen heeft geen damesteam meer. De club heeft besloten het team terug te trekken uit de Eredivisie. Heerlen boekte in het verleden veel successen met het damesteam.

Volgens het bestuur is het niet meer mogelijk een volwaardig en volledig team op de been te brengen. Veel tafeltennisdames kiezen voor de Duitse competitie, omdat het niveau daar een stuk hoger ligt. Volgens Heerlen gaat dat ten koste van de Nederlandse competitie. Een van de speelsters van Heerlen, de Chinese Shuohan Men, gaat komend seizoen bij de heren spelen. Rachel Gerarts deed dat al.

Successen
Het damesteam van Heerlen was erg succesvol. Twee keer werd de Champions League gewonnen en ook werd de ETTU-cup veroverd. Daarnaast werd Heerlen meerdere keren kampioen van Nederland. De meest heroïsche wedstrijd was de Europacupwedstrijd tegen Fenerbahce. Na twee duels was de stand tegen de Turken exact gelijk, waarna pas na het opgooien van een muntje een beslissing viel. Heerlen koos de goede kant.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen