Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen trekt tafeltennisdames terug

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2020 - 13:01

Tafeltennisvereniging Lybrae/Heerlen heeft geen damesteam meer. De club heeft besloten het team terug te trekken uit de Eredivisie. Heerlen boekte in het verleden veel successen met het damesteam.

Volgens het bestuur is het niet meer mogelijk een volwaardig en volledig team op de been te brengen. Veel tafeltennisdames kiezen voor de Duitse competitie, omdat het niveau daar een stuk hoger ligt. Volgens Heerlen gaat dat ten koste van de Nederlandse competitie. Een van de speelsters van Heerlen, de Chinese Shuohan Men, gaat komend seizoen bij de heren spelen. Rachel Gerarts deed dat al.

Successen
Het damesteam van Heerlen was erg succesvol. Twee keer werd de Champions League gewonnen en ook werd de ETTU-cup veroverd. Daarnaast werd Heerlen meerdere keren kampioen van Nederland. De meest heroïsche wedstrijd was de Europacupwedstrijd tegen Fenerbahce. Na twee duels was de stand tegen de Turken exact gelijk, waarna pas na het opgooien van een muntje een beslissing viel. Heerlen koos de goede kant.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen