Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen trekt extra geld uit voor opvang daklozen

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2015 - 7:39

Zorggroep Levanto ontvangt een ton subsidie van het Heerlens stadsbestuur. Met die injectie moet de instelling het aantal daklozen in de Heerlense dag- en nachtopvang De Klomp helpen verminderen.

Ook gaat er bijna 60.000 euro naar het project Housing First.

De Klomp
"Momenteel verblijven er gemiddeld tussen de 45 en 55 cliënten per nacht in De Klomp en staan er meer dan zestig mensen ingeschreven", schrijft het stadsbestuur in gemeentelijke stukken. De officiële opvangcapaciteit van 35 slapers wordt al geruime tijd overschreden. Daardoor komt de veiligheid van bewoners en medewerkers in het gedrang, zo stelt de gemeente. Er moet dus iets gebeuren.

Lees ook: Explosieve stijging 'psychische' daklozen

Diagnoses
Door de inzet van Levanto moeten er sneller diagnoses worden gesteld bij nieuwe bewoners van de opvang. Hoe eerder bekend is met welke problematiek een cliënt kampt, hoe sneller deze kan worden geholpen.

Housing First
Heerlen verstrekt ook een subsidie aan het Housing First-project. Binnen dat project wordt getracht een ‘moeilijk plaatsbare’ groep daklozen toch onderdak en een passend begeleidingstraject te bieden. De bijna 60.000 euro subsidie van de gemeente wordt gebruikt voor begeleiding van de cliënten. Woningcorporaties verzorgen de huisvesting. Het gaat in eerste instantie om een proef met vijf cliënten, verdeeld over de hele regio Parkstad.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kou op komst: Winterregeling daklozen van start
Vrieskou op komst: gratis opvang voor daklozen
Gratis opvang voor daklozen vanwege verwachte vrieskou
Extra bedden voor daklozen in Heerlen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen