Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen trapt carnavalsseizoen af op Schouwburgplein

Geplaatst opdonderdag 10 november 2016 - 22:16

Duizenden mensen zijn donderdagavond in Heerlen het carnavalsjaar begonnen met Aod op Nuj.

Vanaf 18:00 uur gaven artiesten als Beppie Kraft, Paul en Leo, Fabrizio en Frits Pelt de aftrap voor het nieuwe seizoen.

Verhuizing
Het evenement werd dit jaar voor het eerst niet op het Pancratiusplein maar op het Burgemeester Van Grunsvenplein gehouden, tussen de flats en voor de deur van de schouwburg. Reden voor de verhuizing was de drankomzet, omdat de carnavalsvierders op het Pancratiusplein hun biertje liever in het café kochten dan aan de tapkranen van de organisatie.

Lees ook: Kritiek op nieuwe locatie Aod op Nuj

Gezellig
De verhuizing riep veel negatieve reacties op. Het Van Grunsvenplein is voor veel mensen een stuk minder gezellig dan het Pancratiusplein, aan de voet van de kerk en tussen de cafés. Ook zou het geluid nu een stuk verder door de stad galmen.

Maastricht
Het carnavalsseizoen in Maastricht begint vrijdag op het Vrijthof, waar dan de 11devande11de wordt gehouden. Vanwege de verwachte drukte zet de NS extra lange treinen in.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op Vastelaovend in Limburg en L11 Alaaf

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Aod op Nuj in Heerlen
Aod òp Nuj voortaan niet meer op Pancratiusplein
Aod op Nuj in Heerlen
Kritiek op nieuwe locatie Aod òp Nuj
Aod op Nuj in Heerlen, 2013
Column over MH17, carnaval en Heerlen kon door de beugel
Heerlen en Roermond trappen carnavalsseizoen af
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen