Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen, Sittard en Maastricht krijgen techniekschool

Geplaatst opmaandag 8 december 2014 - 6:33

Heerlen, Sittard en Maastricht krijgen elk een techniekschool. Ze zijn bedoeld voor de techniekleerlingen van de bovenbouw van het vmbo en alle techniekklassen van het mbo.

De drie scholen zijn een initiatief van alle vmbo’s en de twee mbo’s in Zuid-Limburg. Iedere techniekschool specialiseert zich op mbo-niveau in een aantal opleidingen. Dat betekent dat die opleidingen nog maar op één plek in Zuid-Limburg worden aangeboden.

2016 van start
Alle betrokken scholen werken op dit moment samen het leerplan uit. In het schooljaar 2016-2017 beginnen de techniekscholen, waar van het vmbo alleen de basis- en –kaderopleiding onderdak krijgen. Zo’n drieduizend leerlingen gaan de scholen bezoeken, is de verwachting.

Te weinig geld
De bundeling is uit nood geboren. Er is te weinig geld en er zijn te weinig leerlingen om op iedere school elke opleiding aan te bieden.

L1
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Techniekopleidingen willen zich in Sittard vestigen
Kinderen leren coderen en programmeren
Bundeling techniekopleidingen moet leegloop voorkomen
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen