Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen pakt wildgroei webwinkels aan

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 5:58

De gemeente Heerlen gaat de wildgroei van webwinkels aanpakken.

Volgens wethouder Martin de Beer krijgt de gemeente regelmatig signalen dat er overlast door ontstaat in woonwijken. Dan gaat het bijvoorbeeld om de levering van goederen aan huis of het af en aan rijden met bestellingen.

Regels
Daarom heeft de gemeente nu de regels aangescherpt. De Beer: "Enerzijds willen we alle initiatieven voor ondernemerschap de ruimte geven, maar we willen er ook voor zorgen dat er geen overlast in wijken ontstaat."

Duidelijkheid
Met het vastleggen van regels wil de gemeente eventuele toekomstige problemen ook voor zijn: "Ook voor de duidelijkheid naar initiatiefnemers zijn regels belangrijk. Als activiteiten te groot worden, moeten ze worden verplaatst naar winkels, kantoren of bedrijven waar zulke zaken thuishoren."

Afhaalpunten
Volgens De Beer gaat het niet alleen om webwinkels die van huis uit werken, maar ook om afhaalpunten van bijvoorbeeld pakketten. Die worden ook steeds vaker in woonwijken gevestigd. "Als gemeente moet je daar ook een mening over hebben. Wil je die overal toestaan, of vind je dat die op specifieke locaties thuishoren?"

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen