Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlen pakt wildgroei webwinkels aan

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 5:58

De gemeente Heerlen gaat de wildgroei van webwinkels aanpakken.

Volgens wethouder Martin de Beer krijgt de gemeente regelmatig signalen dat er overlast door ontstaat in woonwijken. Dan gaat het bijvoorbeeld om de levering van goederen aan huis of het af en aan rijden met bestellingen.

Regels
Daarom heeft de gemeente nu de regels aangescherpt. De Beer: "Enerzijds willen we alle initiatieven voor ondernemerschap de ruimte geven, maar we willen er ook voor zorgen dat er geen overlast in wijken ontstaat."

Duidelijkheid
Met het vastleggen van regels wil de gemeente eventuele toekomstige problemen ook voor zijn: "Ook voor de duidelijkheid naar initiatiefnemers zijn regels belangrijk. Als activiteiten te groot worden, moeten ze worden verplaatst naar winkels, kantoren of bedrijven waar zulke zaken thuishoren."

Afhaalpunten
Volgens De Beer gaat het niet alleen om webwinkels die van huis uit werken, maar ook om afhaalpunten van bijvoorbeeld pakketten. Die worden ook steeds vaker in woonwijken gevestigd. "Als gemeente moet je daar ook een mening over hebben. Wil je die overal toestaan, of vind je dat die op specifieke locaties thuishoren?"

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen