Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen pakt wildgroei webwinkels aan

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 5:58

De gemeente Heerlen gaat de wildgroei van webwinkels aanpakken.

Volgens wethouder Martin de Beer krijgt de gemeente regelmatig signalen dat er overlast door ontstaat in woonwijken. Dan gaat het bijvoorbeeld om de levering van goederen aan huis of het af en aan rijden met bestellingen.

Regels
Daarom heeft de gemeente nu de regels aangescherpt. De Beer: "Enerzijds willen we alle initiatieven voor ondernemerschap de ruimte geven, maar we willen er ook voor zorgen dat er geen overlast in wijken ontstaat."

Duidelijkheid
Met het vastleggen van regels wil de gemeente eventuele toekomstige problemen ook voor zijn: "Ook voor de duidelijkheid naar initiatiefnemers zijn regels belangrijk. Als activiteiten te groot worden, moeten ze worden verplaatst naar winkels, kantoren of bedrijven waar zulke zaken thuishoren."

Afhaalpunten
Volgens De Beer gaat het niet alleen om webwinkels die van huis uit werken, maar ook om afhaalpunten van bijvoorbeeld pakketten. Die worden ook steeds vaker in woonwijken gevestigd. "Als gemeente moet je daar ook een mening over hebben. Wil je die overal toestaan, of vind je dat die op specifieke locaties thuishoren?"

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen