Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen pakt wildgroei webwinkels aan

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 5:58

De gemeente Heerlen gaat de wildgroei van webwinkels aanpakken.

Volgens wethouder Martin de Beer krijgt de gemeente regelmatig signalen dat er overlast door ontstaat in woonwijken. Dan gaat het bijvoorbeeld om de levering van goederen aan huis of het af en aan rijden met bestellingen.

Regels
Daarom heeft de gemeente nu de regels aangescherpt. De Beer: "Enerzijds willen we alle initiatieven voor ondernemerschap de ruimte geven, maar we willen er ook voor zorgen dat er geen overlast in wijken ontstaat."

Duidelijkheid
Met het vastleggen van regels wil de gemeente eventuele toekomstige problemen ook voor zijn: "Ook voor de duidelijkheid naar initiatiefnemers zijn regels belangrijk. Als activiteiten te groot worden, moeten ze worden verplaatst naar winkels, kantoren of bedrijven waar zulke zaken thuishoren."

Afhaalpunten
Volgens De Beer gaat het niet alleen om webwinkels die van huis uit werken, maar ook om afhaalpunten van bijvoorbeeld pakketten. Die worden ook steeds vaker in woonwijken gevestigd. "Als gemeente moet je daar ook een mening over hebben. Wil je die overal toestaan, of vind je dat die op specifieke locaties thuishoren?"

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen