Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen opnieuw decor voor filmopnames

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 19:44

Heerlen dient komende zomer opnieuw als decor voor een bioscoopfilm.

De film met de naam Circus Noël gaat over een klein familiecircus, en is gebaseerd op de gelijknamige jeugdserie die vorig jaar werd uitgezonden op NPO3.

Cultura Nova
De film wordt gedraaid tijdens Cultura Nova, dat de film ook ondersteunt. Bij de opnames wordt de filmploeg ondersteund door studenten van het Arcus-college die een eigen productiehuis hebben voor kunst, theater en media. Ook wordt er samengewerkt met Cinesud.

Regisseur
De gemeente Heerlen, Cultura Nova en centrumvereniging Heerlen Mijn Stad steken samen 40.000 euro in de film. Regisseur wordt Dennis Bots. Hij maakte eerder onder meer Achtste Groepers Huilen Niet en Oorlogsgeheimen, allebei verfilmingen van boeken van Jacques Vriens uit Gronsveld. Circus Noël moet in februari volgend jaar in de bioscoop komen.

Theo Maassen
Eerder werden in Heerlen onder meer opnames gemaakt voor de Theo Maassens regiedebuut Billy. Ook werd de prijswinnende film Gluckauf voor een groot deel in Heerlen gedraaid, maar die film speelt zich dan ook af in de Oostelijke Mijnstreek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen