Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlen opnieuw decor voor filmopnames

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 19:44

Heerlen dient komende zomer opnieuw als decor voor een bioscoopfilm.

De film met de naam Circus Noël gaat over een klein familiecircus, en is gebaseerd op de gelijknamige jeugdserie die vorig jaar werd uitgezonden op NPO3.

Cultura Nova
De film wordt gedraaid tijdens Cultura Nova, dat de film ook ondersteunt. Bij de opnames wordt de filmploeg ondersteund door studenten van het Arcus-college die een eigen productiehuis hebben voor kunst, theater en media. Ook wordt er samengewerkt met Cinesud.

Regisseur
De gemeente Heerlen, Cultura Nova en centrumvereniging Heerlen Mijn Stad steken samen 40.000 euro in de film. Regisseur wordt Dennis Bots. Hij maakte eerder onder meer Achtste Groepers Huilen Niet en Oorlogsgeheimen, allebei verfilmingen van boeken van Jacques Vriens uit Gronsveld. Circus Noël moet in februari volgend jaar in de bioscoop komen.

Theo Maassen
Eerder werden in Heerlen onder meer opnames gemaakt voor de Theo Maassens regiedebuut Billy. Ook werd de prijswinnende film Gluckauf voor een groot deel in Heerlen gedraaid, maar die film speelt zich dan ook af in de Oostelijke Mijnstreek.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen