Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlen opnieuw decor voor filmopnames

Geplaatst opdinsdag 12 juni 2018 - 19:44

Heerlen dient komende zomer opnieuw als decor voor een bioscoopfilm.

De film met de naam Circus Noël gaat over een klein familiecircus, en is gebaseerd op de gelijknamige jeugdserie die vorig jaar werd uitgezonden op NPO3.

Cultura Nova
De film wordt gedraaid tijdens Cultura Nova, dat de film ook ondersteunt. Bij de opnames wordt de filmploeg ondersteund door studenten van het Arcus-college die een eigen productiehuis hebben voor kunst, theater en media. Ook wordt er samengewerkt met Cinesud.

Regisseur
De gemeente Heerlen, Cultura Nova en centrumvereniging Heerlen Mijn Stad steken samen 40.000 euro in de film. Regisseur wordt Dennis Bots. Hij maakte eerder onder meer Achtste Groepers Huilen Niet en Oorlogsgeheimen, allebei verfilmingen van boeken van Jacques Vriens uit Gronsveld. Circus Noël moet in februari volgend jaar in de bioscoop komen.

Theo Maassen
Eerder werden in Heerlen onder meer opnames gemaakt voor de Theo Maassens regiedebuut Billy. Ook werd de prijswinnende film Gluckauf voor een groot deel in Heerlen gedraaid, maar die film speelt zich dan ook af in de Oostelijke Mijnstreek.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen