Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen onderscheiden: al tien jaar regenbooggemeente

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 14:23

Gemeente Heerlen is vrijdag op Coming Out Day onderscheiden door het COC Limburg.

De aanleiding daarvoor is dat Heerlen al tien jaar regenbooggemeente is.

Jezelf zijn
"Al tien jaar lang streeft de gemeente Heerlen voor seksuele en genderdiversiteit", staat op een plakaat dat COC Limburg-voorzitter Odin Westen aan wethouder Peter van Zutphen overhandigde. "Deze verklaring is een dank voor het uitdragen van een stad waar iedereen zichzelf kan zijn."

Lees ook: Transgenderkoppel ondanks verhuizing nog steeds belaagd

Transgenderkoppel
Toch gaat die vlieger niet voor iedereen op in Heerlen. Vrijdag werd ook bekend dat het transgenderkoppel Arianne Brink en Kristiana Moretti nog steeds belaagd wordt. Het stel verhuisde twee maanden geleden nog vanuit de Auroraflat naar een andere plek in Heerlen vanwege pesterijen. Voor de camera's van L1 vertellen ze dat ze in het centrum nog steeds worden lastiggevallen door hetzelfde groepje jongeren.

Bloemetje voor Roemer
Het stel is toch blij met de inspanningen die burgemeester Emile Roemer voor ze heeft gedaan. Daarom is het koppel vrijdag een bloemetje gaan brengen naar Roemer om hem te bedanken.

Lees ook: Ontbreken regenboogvlag Echt-Susteren leidt weer tot kritiek

Vanwege Coming Out Day hijsen veel scholen en gemeenten de regenboogvlag. Alleen Horst aan de Maas en Echt-Susteren deden dat niet. Dat leidde bij die laatste tot veel kritiek.

Regenbooggemeente Heerlen (11 okt 2019)
Foto: COC Limburg
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen