Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen onderscheiden: al tien jaar regenbooggemeente

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 14:23

Gemeente Heerlen is vrijdag op Coming Out Day onderscheiden door het COC Limburg.

De aanleiding daarvoor is dat Heerlen al tien jaar regenbooggemeente is.

Jezelf zijn
"Al tien jaar lang streeft de gemeente Heerlen voor seksuele en genderdiversiteit", staat op een plakaat dat COC Limburg-voorzitter Odin Westen aan wethouder Peter van Zutphen overhandigde. "Deze verklaring is een dank voor het uitdragen van een stad waar iedereen zichzelf kan zijn."

Lees ook: Transgenderkoppel ondanks verhuizing nog steeds belaagd

Transgenderkoppel
Toch gaat die vlieger niet voor iedereen op in Heerlen. Vrijdag werd ook bekend dat het transgenderkoppel Arianne Brink en Kristiana Moretti nog steeds belaagd wordt. Het stel verhuisde twee maanden geleden nog vanuit de Auroraflat naar een andere plek in Heerlen vanwege pesterijen. Voor de camera's van L1 vertellen ze dat ze in het centrum nog steeds worden lastiggevallen door hetzelfde groepje jongeren.

Bloemetje voor Roemer
Het stel is toch blij met de inspanningen die burgemeester Emile Roemer voor ze heeft gedaan. Daarom is het koppel vrijdag een bloemetje gaan brengen naar Roemer om hem te bedanken.

Lees ook: Ontbreken regenboogvlag Echt-Susteren leidt weer tot kritiek

Vanwege Coming Out Day hijsen veel scholen en gemeenten de regenboogvlag. Alleen Horst aan de Maas en Echt-Susteren deden dat niet. Dat leidde bij die laatste tot veel kritiek.

Regenbooggemeente Heerlen (11 okt 2019)
Foto: COC Limburg
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen