Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen meldt zich aan voor experiment met hennep

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 11:00

De gemeente Heerlen gaat zich aanmelden bij het ministerie van Justitie en Veiligheid voor het experiment 'gesloten coffeeshopketen'.

Dat is een besluit van het college van B&W, meldt de gemeente Heerlen.

Volksgezondheid
De intentie van het experiment is het leveren van cannabis aan coffeeshops in een 'gesloten coffeeshopketen', waardoor er controle is op de kwaliteit van de cannabis. Uit het experiment moet blijken wat het voor een invloed heeft op de openbare orde, volksgezondheid en criminaliteit.

Aanpakken
In 2014 nam Heerlen al samen met andere gemeenten het initiatief om de levering van de softdrug aan coffeeshops te verbeteren. De gemeente deed dit in het belang van de volksgezondheid van cannabisgebruikers, veiligheid in de wijken en het aanpakken van georganiseerde criminaliteit in samenhang met de drug.

Logisch
Volgens burgemeester Emile Roemer is de aanmelding voor deelname aan het experiment een logische stap. "Heerlen heeft altijd uitgedragen voor regulering van de 'achterdeur' van coffeeshops te zijn. De stad heeft zich daar in het verleden actief voor ingezet", aldus de burgervader op gemeentesite.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen