Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen meldt zich aan voor experiment met hennep

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 11:00

De gemeente Heerlen gaat zich aanmelden bij het ministerie van Justitie en Veiligheid voor het experiment 'gesloten coffeeshopketen'.

Dat is een besluit van het college van B&W, meldt de gemeente Heerlen.

Volksgezondheid
De intentie van het experiment is het leveren van cannabis aan coffeeshops in een 'gesloten coffeeshopketen', waardoor er controle is op de kwaliteit van de cannabis. Uit het experiment moet blijken wat het voor een invloed heeft op de openbare orde, volksgezondheid en criminaliteit.

Aanpakken
In 2014 nam Heerlen al samen met andere gemeenten het initiatief om de levering van de softdrug aan coffeeshops te verbeteren. De gemeente deed dit in het belang van de volksgezondheid van cannabisgebruikers, veiligheid in de wijken en het aanpakken van georganiseerde criminaliteit in samenhang met de drug.

Logisch
Volgens burgemeester Emile Roemer is de aanmelding voor deelname aan het experiment een logische stap. "Heerlen heeft altijd uitgedragen voor regulering van de 'achterdeur' van coffeeshops te zijn. De stad heeft zich daar in het verleden actief voor ingezet", aldus de burgervader op gemeentesite.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen