Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen meldt zich aan voor experiment met hennep

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 11:00

De gemeente Heerlen gaat zich aanmelden bij het ministerie van Justitie en Veiligheid voor het experiment 'gesloten coffeeshopketen'.

Dat is een besluit van het college van B&W, meldt de gemeente Heerlen.

Volksgezondheid
De intentie van het experiment is het leveren van cannabis aan coffeeshops in een 'gesloten coffeeshopketen', waardoor er controle is op de kwaliteit van de cannabis. Uit het experiment moet blijken wat het voor een invloed heeft op de openbare orde, volksgezondheid en criminaliteit.

Aanpakken
In 2014 nam Heerlen al samen met andere gemeenten het initiatief om de levering van de softdrug aan coffeeshops te verbeteren. De gemeente deed dit in het belang van de volksgezondheid van cannabisgebruikers, veiligheid in de wijken en het aanpakken van georganiseerde criminaliteit in samenhang met de drug.

Logisch
Volgens burgemeester Emile Roemer is de aanmelding voor deelname aan het experiment een logische stap. "Heerlen heeft altijd uitgedragen voor regulering van de 'achterdeur' van coffeeshops te zijn. De stad heeft zich daar in het verleden actief voor ingezet", aldus de burgervader op gemeentesite.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen