Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen krijgt stadspark tijdens Cultura Nova

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 6:46

Heerlen krijgt een tijdelijk stadspark tijdens het internationale theaterfestival Cultura Nova. Het park wordt in samenwerking met IBA Parkstad aangelegd op het Van Grunsvenplein.

Komende jaren wordt door de gemeente Heerlen en IBA Parkstad gewerkt aan de herontwikkeling van de binnenstad. Het park is volgens de organisatie een eerste symbolische aanzet voor een groener centrum. "Het park is zowel een artistiek statement als een groen toekomstvisioen", aldus Cultura Nova.

Voorstellingen
Het festival is van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 4 september. Er zijn in totaal bijna 200 activiteiten op allerlei plekken in en rondom Heerlen. Tijdens Cultura Nova gaan zes nieuwe voorstellingen in première.

Het Catalaanse gezelschap La Fura dels Baus opent Cultura Nova, samen met 80 amateurspelers uit de regio. De opening is op vrijdag 26 augustus op het Van Grunsvenplein en wordt live uitgezonden op L1 TV.

Donderdag start de kaartverkoop van Cultura Nova. Meer informatie hierover en over het programma is te vinden op www.culturanova.nl.

Televisie
L1 en De Limburger doen online, op tv en in de krant dit jaar weer uitgebreid verslag van Cultura Nova. Op L1 TV is onder meer elke dag om 17.55 uur een live-programma te zien vanuit het tijdelijke stadspark in Heerlen.

Lees op de site van L1 meer over deze uitzendingen:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Stadspark Heerlen verdwijnt weer
Cultura Nova zoekt vrijwilligers voor openingsvoorstelling
Cultura Nova loopt subsidie van 300.000 euro per jaar mis
Nieuwe voorzitter voor Cultura Nova
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen