Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen krijgt stadspark tijdens Cultura Nova

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 6:46

Heerlen krijgt een tijdelijk stadspark tijdens het internationale theaterfestival Cultura Nova. Het park wordt in samenwerking met IBA Parkstad aangelegd op het Van Grunsvenplein.

Komende jaren wordt door de gemeente Heerlen en IBA Parkstad gewerkt aan de herontwikkeling van de binnenstad. Het park is volgens de organisatie een eerste symbolische aanzet voor een groener centrum. "Het park is zowel een artistiek statement als een groen toekomstvisioen", aldus Cultura Nova.

Voorstellingen
Het festival is van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 4 september. Er zijn in totaal bijna 200 activiteiten op allerlei plekken in en rondom Heerlen. Tijdens Cultura Nova gaan zes nieuwe voorstellingen in première.

Het Catalaanse gezelschap La Fura dels Baus opent Cultura Nova, samen met 80 amateurspelers uit de regio. De opening is op vrijdag 26 augustus op het Van Grunsvenplein en wordt live uitgezonden op L1 TV.

Donderdag start de kaartverkoop van Cultura Nova. Meer informatie hierover en over het programma is te vinden op www.culturanova.nl.

Televisie
L1 en De Limburger doen online, op tv en in de krant dit jaar weer uitgebreid verslag van Cultura Nova. Op L1 TV is onder meer elke dag om 17.55 uur een live-programma te zien vanuit het tijdelijke stadspark in Heerlen.

Lees op de site van L1 meer over deze uitzendingen:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier

Gerelateerde berichten

Stadspark Heerlen verdwijnt weer
heerlen
Expojaar IBA Parkstad uitgesteld: 6 ton schade
Cultura Nova zoekt vrijwilligers voor openingsvoorstelling
Cultura Nova loopt subsidie van 300.000 euro per jaar mis
Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen