Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen krijgt extra geld voor bestrijding eenzaamheid

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 18:16

De gemeente Heerlen krijgt een kwart miljoen euro van het Rijk om eenzaamheid onder 75-plussers tegen te gaan.

Heerlen is een van de 16 gemeenten die zijn geselecteerd voor het actieprogramma Een tegen Eenzaamheid.

Ontmoetingsplaatsen
De gemeente heeft al maatregelen genomen om eenzaamheid onder ouderen aan te pakken. Zo zijn er buurtpunten waar ouderen terecht kunnen met vragen, en waar ze activiteiten kunnen volgen.

Huisbezoek
Daarnaast kunnen 80-plussers die daar behoeften aan hebben huisbezoek krijgen. Die leeftijdsgrens kan nu volgens wethouder Adriane Keulen omlaag. "Met deze rijksbijdrage kunnen we onze activiteiten uitbreiden."

Samenspraak
De gemeente gaat in januari met ouderen en instanties overleggen waar de 250.000 euro het best aan besteed kunnen worden.

Campagne
De extra subsidie van het Rijk komt samen met een nieuwe bewustwordingscampagne. Daarmee wil de overheid mensen alert maken op eenzaamheid in de omgeving en die bespreekbaar maken.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen