Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen krijgt er tientallen woningen bij

Geplaatst opdonderdag 8 december 2016 - 7:27

In Heerlen worden komend jaar 55 woningen gesloopt en 112 à 127 nieuw gebouwd.

Dat zijn de gemeente en de woningcorporaties overeengekomen in hun prestatieafspraken, die jaarlijks worden gemaakt om de socialehuursector op peil te houden.

Doedemocratie
Er worden ook afspraken gemaakt over zaken als kwaliteit van de woningen, de omgeving en de 'doedemocratie'. Dat laatste verwijst naar het onlangs ingevoerde nieuwe Heerlense beleid waarbij buurtbewoners die de handen uit de mouwen willen steken, met hulp van de gemeente hun omgeving kunnen veranderen.

Slopen en renoveren
In welke straten woningen op de nominatie staan te worden gesloopt, wil wethouder Peter van Zutphen (SP, Wonen) nog niet zeggen. "Eerst moeten de bewoners worden ingelicht." Verder worden aan de Peter Schunckstraat 450 appartementen gerenoveerd en opgeschaald van energielabel D naar B.

In de gaten houden
De prestatieafspraken zijn niet vrijblijvend. In de nieuwe Woonwet is vastgelegd dat het werk van corporaties strenger wordt gereguleerd en in de gaten gehouden.
Voor het eerst is Woonzorg aangeschoven bij het overleg. Dit is een landelijke corporatie met bijna vijftigduizend woningen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rem op sociale huurwoningen in Venlose wijk Q4
Van awbz naar wmo in de zorg
Verwarring: gemeenten verschillen over zorg
Geen stijging bijstand in Heerlen tegen landelijke trend
Zorgen in Heerlen en Maastricht om verwarde mensen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen