Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen krijgt energiecoöperatie: 5000 zonnepanelen in stad

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 19:30

Het centrum van Heerlen krijgt een eigen energiecoöperatie. Deze coöperatie moet ervoor gaan zorgen dat in het centrum 5000 zonnepanelen komen.

De gemeente heeft al eerder de ambitie uitgesproken om zonnepanelen in het centrum te plaatsen. Met de oprichting van de energiecoöperatie Heerlen-Centrum moet dit streven gerealiseerd worden. "De coöperatie moet partijen gaan verbinden", zegt milieuwethouder Charles Claessens. "Denk aan winkeliers, bewoners en vastgoedeigenaren. Allemaal partijen die veel daken hebben."

Coöperatief samenwerken
De coöperatie wordt opgericht door Lijnspel. Dit Heerlense bedrijf is gespecialiseerd in het oprichten en begeleiding van coöperatieve werkvormen. Het bedrijf gaat samen met de deelnemers kijken welke vorm de coöperatie uiteindelijk krijgt, welke doelen zij zichzelf stellen en welke voordelen daar eventueel tegenover staan.

Duurzaam Heerlen
Claessens wil zoveel mogelijk zonnepanelen in het centrum van de stad. "Belangrijk is dat mensen mee kunnen doen aan de verduurzaming van het centrum." Hij hoopt dat de winst uiteindelijk kan terugvloeien naar het centrum. “Maar dat kunnen bewoners en ondernemers natuurlijk zelf bepalen. Want het is hun coöperatie.”

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen