Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlen krijgt energiecoöperatie: 5000 zonnepanelen in stad

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 19:30

Het centrum van Heerlen krijgt een eigen energiecoöperatie. Deze coöperatie moet ervoor gaan zorgen dat in het centrum 5000 zonnepanelen komen.

De gemeente heeft al eerder de ambitie uitgesproken om zonnepanelen in het centrum te plaatsen. Met de oprichting van de energiecoöperatie Heerlen-Centrum moet dit streven gerealiseerd worden. "De coöperatie moet partijen gaan verbinden", zegt milieuwethouder Charles Claessens. "Denk aan winkeliers, bewoners en vastgoedeigenaren. Allemaal partijen die veel daken hebben."

Coöperatief samenwerken
De coöperatie wordt opgericht door Lijnspel. Dit Heerlense bedrijf is gespecialiseerd in het oprichten en begeleiding van coöperatieve werkvormen. Het bedrijf gaat samen met de deelnemers kijken welke vorm de coöperatie uiteindelijk krijgt, welke doelen zij zichzelf stellen en welke voordelen daar eventueel tegenover staan.

Duurzaam Heerlen
Claessens wil zoveel mogelijk zonnepanelen in het centrum van de stad. "Belangrijk is dat mensen mee kunnen doen aan de verduurzaming van het centrum." Hij hoopt dat de winst uiteindelijk kan terugvloeien naar het centrum. “Maar dat kunnen bewoners en ondernemers natuurlijk zelf bepalen. Want het is hun coöperatie.”

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen