Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen koopt grond voor route langs zilverzandgroeves

Geplaatst opdinsdag 8 juni 2021 - 23:58

De gemeente Heerlen heeft grond gekocht om de uitvoering van het project Rondje Groeves te verzekeren.

Dat is een wandel- en fietsroute waarbij de groeves waar zilverzand wordt gewonnen in Heerlen-Noord, Sibelco en Quaedvlieg-Beaujean met elkaar verbonden worden.

Fraai uitzicht
"Met uitkijkpunten krijgen de wandelaars en fietsers een fraai zicht op het groevengebied", aldus wethouder Loek Damen (Ouderen Partij Heerlen, OPH). "Het Rondje Groeves maakt het mogelijk de verandering van het gebied van dichtbij te ervaren en laat eveneens de rijke historie van mijnbouw en delfstoffenwinning zien. Het maakt de groeves zichtbaar, ook wanneer er nog ontgrondingen plaatsvinden."

De route kruist op twee punten ook de Leisure Lane. Dat is een toeristisch fietspad door Parkstad.

Zeer redelijke prijs
De gemeente Heerlen betaalt 80.000 euro voor de grond met een oppervlakte van 55.000 vierkante meter. Volgens wethouder Damen is deze prijs lager dan de normale tarieven en dus zeer redelijk.

Bijzonder cultureel erfgoed
Rondje Groeves is een sleutelproject van de Internationale Bau Ausstellung (IBA). Daarbij gaat het om een vernieuwende bouwkundige projecten die de (economische) structuur van Parkstad moeten versterken. "De groeves zijn net als de Mijnsteenberg van de voormalige Oranje Nassau IV-mijn, bijzonder cultureel erfgoed", stelt wethouder Damen. "Met Rondje Groeves wordt het gebied ontsloten voor het grote publiek en kan het beleefd worden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen