Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen komt met actieplan voor woningmarkt

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 6:18

Het gemeentebestuur van Heerlen gaat een Actieplan Woningmarkt opstellen voor de komende jaren. Daarmee wil het bestuur een antwoord geven op de woningmarkt die ook in Heerlen is vastgelopen.

Wethouder Jordy Clemens (SP) stelt dat het woningbeleid jarenlang was gebaseerd op bevolkingsdaling en krimp.

Betaalbare woningen
"Maar we mogen de ogen niet sluiten voor de problemen van nu. Voor de behoefte aan kwalitatief goede en betaalbare woningen", aldus Clemens. "Bovendien voltrekt de krimp zich een stuk langzamer."

Voor het einde van het jaar moet de eerste versie van het Actieplan Woningmarkt op tafel liggen met concrete cijfers. Er is net als in zoveel andere gemeenten vooral behoefte aan woningen voor starters, senioren en mensen die zorg nodig hebben.

Projecten
Het Heerlense gemeentebestuur wil een aantal nieuwe projecten initiëren, samen met corporaties en marktpartijen. Maar ook leegstaande panden die eigendom zijn van de gemeente komen in aanmerking.

Opkopen en verhuren
Wethouder Clemens gaat ook kijken naar de sinds kort bestaande wettelijke mogelijkheid om beleggers te verbieden om goedkope en middeldure woningen op te kopen om die vervolgens te verhuren. "Heerlen is niet Amsterdam, maar het speelt hier ook", zo stelt Clemens. "We moeten goede woningen beschikbaar houden voor onze inwoners en tegelijk verloedering op kwetsbare plekken door louche beleggers tegengaan", zo vindt de wethouder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen