Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlen koerst af op brede coalitie

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 15:54

Heerlen koerst af op een brede coalitie van SP, Ouderenpartij Heerlen, D66, VVD, CDA en GroenLinks. Samen hebben die partijen 26 van de 37 raadszetels.

Volgens fractievoorzitter Ron Meyer van de SP, verreweg de grootste partij, heeft Heerlen behoefte aan een robuuste en stabiele coalitie.

"Heerlen moet als sociale en levendige stad de komende jaren moeilijke keuzes maken. Daar past een brede coalitie bij", aldus Meyer.

Onderhandelingen
Voorwaarde is vanzelfsprekend wel dat de zes partijen inhoudelijk tot een akkoord komen. Daarbij is er in Heerlen voor gekozen om per onderwerp te onderhandelen. Dat heeft al geleid tot overeenstemming over het beleid op het gebied van werk en economie en het sociale beleid.

Kindertandarts en zorgbuurthuizen
Zo komt er een kindertandarts. Die richt zich op het hoge percentage kinderen in Heerlen, namelijk 27 procent, dat niet (jaarlijks) naar de tandarts gaat. Ook gaat gewerkt worden aan zogeheten zorgbuurthuizen. Die moeten de leemte opvullen die is ontstaan tussen verpleeg- en verzorgingstehuizen en zorg voor mensen die thuis wonen.

Wethouders verdelen
Zeker is wel dat Heerlen maximaal zes wethouders krijgt. Tegelijk komen alleen partijen voor zo'n post in aanmerking die minstens vier zetels hebben. Het ligt dan ook voor de hand dat de SP en de Ouderen Partij Heerlen ieder twee wethouders leveren.

Het CDA en het liberale blok bestaande uit VVD en D66 leveren dan ieder één wethouder. GroenLinks dat maar één zetel heeft, zou in dat geval zonder wethouder de coalitie steunen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen