Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen koerst af op brede coalitie

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 15:54

Heerlen koerst af op een brede coalitie van SP, Ouderenpartij Heerlen, D66, VVD, CDA en GroenLinks. Samen hebben die partijen 26 van de 37 raadszetels.

Volgens fractievoorzitter Ron Meyer van de SP, verreweg de grootste partij, heeft Heerlen behoefte aan een robuuste en stabiele coalitie.

"Heerlen moet als sociale en levendige stad de komende jaren moeilijke keuzes maken. Daar past een brede coalitie bij", aldus Meyer.

Onderhandelingen
Voorwaarde is vanzelfsprekend wel dat de zes partijen inhoudelijk tot een akkoord komen. Daarbij is er in Heerlen voor gekozen om per onderwerp te onderhandelen. Dat heeft al geleid tot overeenstemming over het beleid op het gebied van werk en economie en het sociale beleid.

Kindertandarts en zorgbuurthuizen
Zo komt er een kindertandarts. Die richt zich op het hoge percentage kinderen in Heerlen, namelijk 27 procent, dat niet (jaarlijks) naar de tandarts gaat. Ook gaat gewerkt worden aan zogeheten zorgbuurthuizen. Die moeten de leemte opvullen die is ontstaan tussen verpleeg- en verzorgingstehuizen en zorg voor mensen die thuis wonen.

Wethouders verdelen
Zeker is wel dat Heerlen maximaal zes wethouders krijgt. Tegelijk komen alleen partijen voor zo'n post in aanmerking die minstens vier zetels hebben. Het ligt dan ook voor de hand dat de SP en de Ouderen Partij Heerlen ieder twee wethouders leveren.

Het CDA en het liberale blok bestaande uit VVD en D66 leveren dan ieder één wethouder. GroenLinks dat maar één zetel heeft, zou in dat geval zonder wethouder de coalitie steunen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen