Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlen koerst af op brede coalitie

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 15:54

Heerlen koerst af op een brede coalitie van SP, Ouderenpartij Heerlen, D66, VVD, CDA en GroenLinks. Samen hebben die partijen 26 van de 37 raadszetels.

Volgens fractievoorzitter Ron Meyer van de SP, verreweg de grootste partij, heeft Heerlen behoefte aan een robuuste en stabiele coalitie.

"Heerlen moet als sociale en levendige stad de komende jaren moeilijke keuzes maken. Daar past een brede coalitie bij", aldus Meyer.

Onderhandelingen
Voorwaarde is vanzelfsprekend wel dat de zes partijen inhoudelijk tot een akkoord komen. Daarbij is er in Heerlen voor gekozen om per onderwerp te onderhandelen. Dat heeft al geleid tot overeenstemming over het beleid op het gebied van werk en economie en het sociale beleid.

Kindertandarts en zorgbuurthuizen
Zo komt er een kindertandarts. Die richt zich op het hoge percentage kinderen in Heerlen, namelijk 27 procent, dat niet (jaarlijks) naar de tandarts gaat. Ook gaat gewerkt worden aan zogeheten zorgbuurthuizen. Die moeten de leemte opvullen die is ontstaan tussen verpleeg- en verzorgingstehuizen en zorg voor mensen die thuis wonen.

Wethouders verdelen
Zeker is wel dat Heerlen maximaal zes wethouders krijgt. Tegelijk komen alleen partijen voor zo'n post in aanmerking die minstens vier zetels hebben. Het ligt dan ook voor de hand dat de SP en de Ouderen Partij Heerlen ieder twee wethouders leveren.

Het CDA en het liberale blok bestaande uit VVD en D66 leveren dan ieder één wethouder. GroenLinks dat maar één zetel heeft, zou in dat geval zonder wethouder de coalitie steunen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen