Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen kan met CBS appels met appels vergelijken

Geplaatst opdinsdag 29 november 2016 - 6:38

Heerlen krijgt voortaan meer gedetailleerde lokale statistische informatie door de samenwerking met het CBS in een Urban Data Center (UDC).

De gemeente Heerlen en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben in de kantorenflat van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen een gezamenlijk lokaal kenniscentrum geopend. Naar goed gebruik in dit wereldje krijgt het een Engelse titel mee: het Urban Data Center.

Filialen
Het is de tweede keer dat het CBS een dergelijk lokaal filiaal opent. Het eerste staat sinds twee maanden in Eindhoven. De komende maanden volgen steden als Zwolle, Groningen en Den Haag. Nu het Rijk veel taken afschuift naar de gemeenten, hebben die meer behoefte aan gedetailleerde informatie om hun beleid beter af te kunnen stemmen op de situatie per wijk of straat.

UDC
In het UDC gaan ambtenaren van de gemeente Heerlen en het CBS samenwerken om data te delen en onderzoek te doen. Ze willen zo veel mogelijk nuttige gegevens van en over de gemeente en de regio toegankelijk maken.
De armoede en de veiligheid worden per wijk onderzocht om diensten beter af te stemmen op de behoefte van de burger.

Betere gegevens
Burgemeester Ralf Krewinkel wil de betere gegevens bijvoorbeeld gebruiken bij de vervanging van de oude camera’s die in de binnenstad hangen en binnenkort moeten worden vervangen. In plaats van appels met peren kunnen voortaan appels met appels worden vergeleken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester Ralf Krewinkel van Beek naar Heerlen
Heerlen overweegt stappen na uitlekken naam burgemeester
Aangifte Heerlen na lekken naam nieuwe burgemeester
Krewinkel net als Depla voor gereguleerde wietteelt
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen