Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlen kan met CBS appels met appels vergelijken

Geplaatst opdinsdag 29 november 2016 - 6:38

Heerlen krijgt voortaan meer gedetailleerde lokale statistische informatie door de samenwerking met het CBS in een Urban Data Center (UDC).

De gemeente Heerlen en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben in de kantorenflat van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen een gezamenlijk lokaal kenniscentrum geopend. Naar goed gebruik in dit wereldje krijgt het een Engelse titel mee: het Urban Data Center.

Filialen
Het is de tweede keer dat het CBS een dergelijk lokaal filiaal opent. Het eerste staat sinds twee maanden in Eindhoven. De komende maanden volgen steden als Zwolle, Groningen en Den Haag. Nu het Rijk veel taken afschuift naar de gemeenten, hebben die meer behoefte aan gedetailleerde informatie om hun beleid beter af te kunnen stemmen op de situatie per wijk of straat.

UDC
In het UDC gaan ambtenaren van de gemeente Heerlen en het CBS samenwerken om data te delen en onderzoek te doen. Ze willen zo veel mogelijk nuttige gegevens van en over de gemeente en de regio toegankelijk maken.
De armoede en de veiligheid worden per wijk onderzocht om diensten beter af te stemmen op de behoefte van de burger.

Betere gegevens
Burgemeester Ralf Krewinkel wil de betere gegevens bijvoorbeeld gebruiken bij de vervanging van de oude camera’s die in de binnenstad hangen en binnenkort moeten worden vervangen. In plaats van appels met peren kunnen voortaan appels met appels worden vergeleken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester Ralf Krewinkel van Beek naar Heerlen
Heerlen overweegt stappen na uitlekken naam burgemeester
Aangifte Heerlen na lekken naam nieuwe burgemeester
Krewinkel net als Depla voor gereguleerde wietteelt
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen